Flower? Food? Green Takochans?

お花? 野菜? 緑のタコちゃん?



Greetings again from the German garden.
What? A new kind of Takochan? All green and with even more
legs?? Or, it rather looks like Dandelion (タンポポ,), a
flower - but in the kitchen, food? Yes, Germans (some of them)
eat young Dandelion as salad!! Tastes a little bitter but is
supposed to be very healthy.
久々にドイツのお庭のお話です。
なあに?新しい種類のタコちゃんですか?
全身緑で足の本数も多いような気がしますが・・・
ってゆーか、タンポポのように見えるんですけど、ってことはお花?
でもキッチンにあるってことは、野菜なんですかね?
実はドイツでは(ドイツ人全てってわけではないかもしれないですが)
若いタンポポをサラダにするんです。
味はちょっとほろ苦く、でもヘルシーだって思われてます。



Here as a side dish for lunch together with rice and Gulasch,
a sort of meat souce. Since the Dandelion is very
finely cut it can hardly be seen among the Rapunzel, but some
of the blossom buds can be spotted (lower part of the photo).
この日のランチ、ご飯、グヤーシュ(シチュー)
の付け合せとしてタンポポさんの登場です。
細かく刻まれてるんでラプンツェルの陰に隠れてしまってますが、
いくつかつぼみが見えますね。(写真下のほうです)