German cake recipe

ドイツのケーキのレシピ


Usagi San, thanks for asking me for the cake recipe.
The fact is, that I usually bake without recipe....
a hand down from my mother...
Here are the approximate ingredients:
200 g margarine or butter
125 g brown sugar
3 eggs
250 g organic flour
2 teaspoons baking powder
milk if necessary to smoothen the dough.
Mix the ingredients in this order.
This is the basic recipe.
Now you can add whatever you like: e.g. fruits, carrots
chocolate, jam, nuts...
I added
100 g grated hazelnuts
3 crushed bananas
1 apple in cubes.
Everything is filled in a cooking form and baked
at 160 degrees for about 70 minutes.
I hope it turns out tasty!!!!


うさぎさん、ケーキのレシピについてお問い合わせいただきありがとうございます。
実を言うと、私は母に教えてもらったように作っているだけで、
ちゃんとしたレシピなんてないんです・・・
でもとりあえず、材料のだいたいの分量を記してみます。
マーガリンまたはバター 200g
三温糖 125g
卵 3つ
小麦粉 250g (ウチでは有機小麦粉を使います。)
ベーキングパウダー 2さじ
生地を滑らかにしたい場合、牛乳を少々
上記の順に材料を混ぜていきます。
これが基本レシピです。
ここに、フルーツやニンジン、チョコレート、ジャム、ナッツ等、
お好きなものを加えてください。
私は摩り下ろしたヘーゼルナッツ 100g、
すりつぶしたバナナ 3本分、
角切りリンゴ 1個分
を加えました。
この生地を型に入れ、160度で70分オーブンで焼きます。
美味しく焼き上がるといいですね。